FC Zwolle Fortuna Sittard 2-0 23-4-2010

Description

In de saaie openingsfase werden de bedoelingen van beide ploegen al snel duidelijk. De bezoekers uit Sittard trokken zich massaal terug op de eigen helft, en loerden op de counter. FC Zwolle had vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, maar kon weinig gevaar stichten. Het eerste echte gevaarlijke moment van de wedstrijd ontstond zelfs voor het Zwolse doel, toen Fortuna Sittard-aanvaller Marc Mboua doelman Diederik Boer op zijn weg vond. Goed uitgespeelde aanvallen van de Zwollenaren waren in de eerste helft spaarzaam. De ploeg was sterker en had meer balbezit, maar mede doordat het ontbrak aan scherpte in de passing werd het overwicht niet uitgedrukt in kansen. Verrassend was het dan ook toen FC Zwolle in de 26ste minuut op voorsprong kwam. Een voorzet van Danny Scheurs belandde met het nodige geluk voor de voeten van Cecilio Lopes. Doelman Danny Wintjens zag hoe de aanvaller van dichtbij voor zijn achtste seizoenstreffer tekende: 1-0. Fortuna Sittard streed tegen degradatie uit de Jupiler League, maar de ploeg uit Limburg wekte de indruk dat er niets op het spel stond. Dat tot verdriet van de massaal meegereisde fans, die samen met de supporters van FC Zwolle voor een mooi klankspel zorgden. Na de 1-0 ging de thuisploeg iets beter spelen. Danny Scheurs was vlak na de openingstreffer dicht bij een treffer, maar hij schoot de bal over en verzuimde daarmee de achterstand van zijn oude werkgever te vergroten. Vlak voor het rustsignaal zorgde Erik Bakker voor gevaar met <b>...</b>